Blog

Je eigen huis zat? Neem een flex plek!

Als ZZP’er ben je vaak niet meer gebonden aan een kantoor. Geen zeurende collega’s, baas die over je schouder meekijkt, vieze koffie of oogverblindend tl-licht. Fijn! Toch…?

Ook al zit je thuis lekker aan je eigen keukentafel, je espresso precies zoals jij ‘m wilt, je eigen toilet en af en toe de radio heel hard… soms is het best ongezellig. Of onhandig. Als je even vast zit, en een klankbord zeer welkom zou zijn, bijvoorbeeld.

Toch zijn veel ZZP’ers ‘huiverig’ voor externe werkplekken, volgens een onderzoek naar huisvestingswensen onder ZZP’ers in Amersfoort. Het verlangen is er wel, maar het gebrek aan kennis over wat er bij komt kijken, vormt een ‘belemmering om zich extern te vestigen.’ (http://www.ccaa.nl/page/43389/nl)
Een onderzoek in Rotterdam wijst uit dat ‘kantoorruimtes beter zouden moeten aansluiten bij de wensen van zzp’ers’. (http://www.nuzakelijk.nl/zzp/3379706/kantoren-moeten-meer-inspelen-zzper.html)
Waarom zou je als eenmanszaak tenslotte in een grote, kale ruimte gaan zitten die ook nog eens buiten het stadscentrum is? Wellicht niet direct de ideale plek om klanten te ontvangen of ideeën te pitchen.

Gelukkig worden er weer toffe initiatieve genomen voor de ZZP’er die graag eens een ander bureaublad ziet, behoefte heeft aan kletsen bij de koffiemachine of aan een creatieve uitwisseling. Ook online wordt er actie ondernomen: deze zogenaamde flexplekken kan je opgeven of vinden via websites zoals zzpflexwerkplek.nl.

Een hele korte greep uit het aanbod? BHP Flex in de oude gevangenis de Blokhuispoort in Leeuwarden, Ozebo in Alkmaar, dat naast flexplekken (ZZPaces) ook interessante events aanbiedt, of Loods 52 in Bergen op Zoom.

Werk ze!

annemarie

Populaire berichten